четвъртък, 10 юли 2014 г.

"ФАЛШИВА ПАМЕТ" от ДИЙН КУНЦ




   Романът "Фалшива Памет" на световноизвестния писател  Дийн Кунц е вълнуващо отражение на живота и психическото състояние на красивата и привлекателна Марти Роудс. Омъжена щастливо, тя има успешна кариера като дизайнер на видеоигри. 
   Сюжетът на романа е многопластов анализ на психическото състояние и мимолетно преживяване, което я извежда от равновесие и изпада в необясним ужас от собствената си сянка. Първоначално това състояние и се струва забавно, но идва моментът, когато вече не и е до смях. Заглеждайки се - осъзнава, че се страхува от собственото си отражение. 
   Редуват се нови, сериозни прояви на автофобия, така наречената агорафобия(1), която променя нейния живот изцяло и този на мъжа й Дъсти. 
   Той да търси причините за психическото заболяване на жена си и решава да я заведе при много известен психотерапевт. Дълго време той прави отчаяни опити да възстанови случилите се събития през последните месеци. Моментът наближава, когато трябва да се разкрие самата истина; с него се случват ужасяващи и необясними неща.
   Романът "Фалшива Памет" ще остане запечатан завинаги в паметта на читателя и развълнувал неговата душа и сърце, защото отразява необикновената способност на човешкия разум, да се подлага на дълбоки терзания и самоунищожение.
  Дийн Кунц е прочут писател на романи, които грабват и вълнуват читателя със своето напрежение и с магията на словото от първия ред до финала на книгата, който дебне в дълбините на нашето съзнание и страха от самите нас.
   А за какъв страх става дума?
  Прочетете този вълнуващ роман, който ще Ви грабне, развълнува, разтресе вашата същност и ще разберете тази потресаваща история!  


Николай Пеняшки - Плашков
 

 
(1)Агорафобия (от гръцки: αγορά, площад и φόβος, страх) е вид тревожно разстройство - фобия, страх, изпитван при преминаване през големи открити пространства. Това състояние може да се придружава или не от пристъпи на паника.
При хората страдащи от агорафобия, страхът може да се проявява при напускане на дома, преминаването през обществени места, смесване с тълпи, пътуване сам. Основният проблем на страдащите е, че нямат възможност за бърз изход от кризисна ситуация.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар